Annonse3
Annonse3
Annonse3
Danmarks største leverandør af turistkort!
InfoKart

Turistkort over Vejle 2015

KarrtypeTourist map – City map – Touristische Karte – Stadtplan, Vejle 2015
Publiceret tirsdag, 10 marts, 2015 12:22 af | Kategori: Vægkort

Vejle er en større dansk by beliggende i Sydjylland i det inderste af Vejle Fjord, hvor Vejle Ådal og Grejsdalen møder hinanden. Med sine 52.449 indbyggere (2013) er byen Danmarks 9. største by.

Vejle ligger i Vejle Kommune, etableret ved kommunalreformen i 2007 , og som i dag rummer omtrent 106.000 indbyggere. I forbindelse med kommunalreformen blev Vejle endvidere regionshovedstad i Region Syddanmark, der har cirka 1,2 mio. indbyggere.

Bynavnet “Vejle” er afledt af det olddanske ord wæthel, som betyder vadested. Forklaring skal findes i byens beliggenhed ved et vådområde, som man i vikingetiden kunne krydse over Ravningbroen. Byen blev nævnt første gang i 1256, og de ældste kendte købstadsprivilegier blev udstedt af Kong Valdemar III den 16. august 1327 i Nyborg.

Arkæologiske udgravninger syd for Kirketorvet i det centrale Vejle har vist, at der har været bebyggelse i området tilbage til omkring år 1100. Kongens borg, Castrum Wæthel, lå dengang, hvor Vejle Trafikcenter ligger i dag. Dominikanerordnens kloster lå i årerne 1310 til 1531 placeret, hvor Vejle Rådhus ligger i dag.

De stejle skrænter på begge sider af byen og fjorden når de største højder omkring Munkebjerg, hvor bøgen ofte springer ud op til 14 dage tidligere end i resten af Danmark.

Det centrale Vejle blev grundlagt omkring Vejle Å og Grejs Å, og gadenavne som Søndergade, Torvegade, Nørregade og Vestergade illustrerer ganske godt, hvordan Vejle har udviklet sig. I 1930’erne kom Dæmningen og Boulevarden til mod vest, og senere er byen vokset op over bakkerne, hvor man finder satellitbyerne Søndermarken, Mølholm og Vinding mod syd, Nørremarken og Uhrhøj mod nord og Bredballe mod øst.

 

bestille kort
Telefon
Samarbejdsaftaler med turistbureau
Telefon
Kort i stort format
Telefon
Vi tager alle ordrer af tryksager
Telefon
Spesialtegninger af bygninger eller byer
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed