Annonse3
Annonse3
Annonse3
Danmarks største leverandør af turistkort!
InfoKart

Nye streger på Køge-kortet, av sn.dk

Publiceret mandag, 30 januar, 2012 9:02 af | Kategori: Bykort
Nye streger på Køge-kortet, av sn.dk
Nye streger på Køge-kortet, av sn.dk

Der er en ny version klar af det populære Køge-kort. Her er Torvebyen også tegnet ind.
Det er Jens Christian Rosendal, der bor i Køge, som står bag udbredelsen af de håndtegnede kort, der foreløbig dækker 49 af de største byer i Danmark. Det første kort – der dækkede Holstebro i Jylland – blev lavet for 10 år siden og han forklarer, at ideen opstod fordi han selv savnede et godt og letforståeligt kort på ture rundt i Danmark.

Hele artikkelen, se: http://www.sn.dk/Nye-streger-paa-Koege-kortet/Koege/artikel/178364

– Jeg har altid været meget glad for Danmark og når jeg kom rundt i fædrelandet så savnede jeg noget så elementært som et bykort at gå efter når man ankom til et nyt sted. Der var ikke langt fra tanke til handling og da han gennem norske venner kom i kontakt med tegneren Hans Kristian Bertelsen, så gik arbejdet med at kortlægge byerne hurtigt i gang. I første omgang gjaldt det 42 jyske byer og senere kom et par fynske byer samt Køge og Roskilde med i flokken. Det første kort over Køge blev lavet i 2003.

Man kunne også have valgt at sende en flyver på vingerne og “bare” vise et luftfoto af byerne, men Jens Christian Rosendahl mener selv, at der er mere sjæl i de kort den norske tegner har frembragt efter en lang travetur i byerne.
– Hele konceptet er bygget på det hyggelig præg, han sætter på tegningerne af bymidten. De vidner om, at han virkelig har lagt et stykke arbejde i hvert kort, siger han og fortæller, at de fleste kort kan bruges i mange år for den egentlige bymidte forandrer sig sjældent. Her er Køge lidt speciel, da den store forandring i forbindelse med Torvebyens opståen skulle med på det nye kort. Det ville ikke give mening, at udgive et nyt kort, hvor byggemarkedet C. F. Petersen stadig figurerede på grunden mellem Vestergade og Blegdammen.
Det er fire år siden, at den sidste version af det tegne bykort kom på gaden, men nu lysner det, så det igen er til at finde de annoncører, der betaler for reklamerne, der gør, at kortet kan blive delt gratis ud.

bestille kort
Telefon
Samarbejdsaftaler med turistbureau
Telefon
Kort i stort format
Telefon
Vi tager alle ordrer af tryksager
Telefon
Spesialtegninger af bygninger eller byer
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed