Annonse3
Annonse3
Annonse3
Danmarks største leverandør af turistkort!
InfoKart

Turistkort over Helsingør 2015

KarrtypeTourist map – City map – Touristische Karte – Stadtplan, Helsingør 2015
Publiceret torsdag, 16 april, 2015 10:05 af | Kategori: Bykort

Helsingør er en by i det østligste Nordsjælland med 46.368 indbyggere (2012) og det tredjestørste byområde på Sjælland efter København og Roskilde, beliggende ved den smalleste del af Øresund. Lige på den anden side af Øresund ligger Helsingborg. Den er havne- og færgeby med hyppige afgange via bilfærge samt passagerfærge til Helsingborg i Skåne. Helsingør er verdenskendt pga. Kronborg og Hamlet – på engelsk kaldes byen “Elsinore“.

HISTORIE
Helsingør var oprindeligt placeret på den yderste spids af Nordsjælland på den lille stribe hævet landjord fra sidste istid.

Byen nævnes første gang i 1231 som en lille købstad ved Flynderborg. I 1426 fik byen udvidede købstadsrettigheder af Erik af Pommern, som samtidig flyttede bebyggelsen til området omkring Sankt Olai Kirke. Omkring samme tid indførtes Øresundstolden hvilket betød en kraftig stigning i handelen i Helsingør. Tolden gik direkte til kongen, men når skibe alligevel skulle lægge til for at betale told, kunne de ligesågodt proviantere. Øresundstolden har haft en afgørende indflydelse på Helsingørs historie. Slottet Krogen blev anlagt som en direkte følge heraf. I 1500-tallet blev dette kraftigt ombygget og omdøbt til “Kronborg”.

Helsingør ligger kun 5 km fra Helsingborg. Før afståelsen til Sverige havde disse to byer torvefællesskab, hvilket var unikt for to nabobyer på den tid, ikke bare i Danmark, men i hele det nordlige Europa.

Helsingør blev på den måde afhængig af skibsfarten på godt og ondt. I krigs- og ulykkestid kunne det umiddelbart mærkes i Helsingør, som for eksempel ved pesten i 1710-1711 som dræbte 1/3 af byens indbyggere.

Til gengæld kom de udenlandske ideer hurtigt til Helsingør i kraft af den store kontakt med udenlandske handels- og søfolk som Øresundstolden gav. Dette kan blandt andet i dag ses på mange bygninger omkring i Helsingør.

Øresundstoldens ophævelse i 1857 satte byen i dyb økonomisk krise, da skibene ikke længere behøvede at ankre op for at betale told. Men allerede i 1882 begyndte et nyt kapitel i Helsingørs historie, da Helsingør Skibsværft og Maskinbyggeri A/S åbnede. Dette blev startskuddet til industrialiseringen i Helsingør.

bestille kort
Telefon
Samarbejdsaftaler med turistbureau
Telefon
Kort i stort format
Telefon
Vi tager alle ordrer af tryksager
Telefon
Spesialtegninger af bygninger eller byer
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed