Annonse3
Annonse3
Annonse3
Danmarks største leverandør af turistkort!
InfoKart

Turistkort over Varde 2015

KarrtypeTourist map – City map – Touristische Karte – Stadtplan, Varde 2015
Publiceret onsdag, 22 april, 2015 8:54 af | Kategori: Bykort

Varde er en købstad i Sydvestjylland, ca. 15 kilometer nord for Esbjerg. Byen har 13.605 indbyggere (2014), er hovedby for Varde Kommune og hører som den øvrige del af det sydlige Jylland til Region Syddanmark.

Byen er beliggende ved Varde Å, og har en bymidte præget af et gammelt købstadsmiljø. Det gør den velbesøgt som ferie- og tuistby om sommeren, eftersom afstanden til Vesterhavet ikke er stor fra byen. Vardes alder kendes ikke præcist, men nævnes i skriftlige kilder i 1107, og dens egentlige opståen fortaber sig hermed i den tidlige del af Middelalderen.

Fra begyndelsen optræder bynavnet i to forskellige versioner: Warwath og Warwik. Forstavelsen »War-« er identisk for begge ord, og den tolkes som “overdrev”, evt. “strand” eller andet “uopdyrket område”. Endelserne “-wath” og “-wik” står for begreber som henholdsvis “vadested” og “vig”. Forklaringen på de to delvis afvigende udgaver af bynavnet forekommer således helt naturlig, alt afhængig af, om man har betragtet byen fra landjorden eller søsiden.

Som andre ældre byer i Danmark, ligger Varde på et sted, hvor landskabet på forskellig måde begunstiger bosættelse og anden menneskelig aktivitet. Byen er således vokset frem tæt ved en å med bekvem anløbsplads for skibe på et sted, hvor den nord-syd-gående landevejstrafik havde et betydningsfuldt vade- eller overfartssted, der siden er blevet afløst af en bro.

bestille kort
Telefon
Samarbejdsaftaler med turistbureau
Telefon
Kort i stort format
Telefon
Vi tager alle ordrer af tryksager
Telefon
Spesialtegninger af bygninger eller byer
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed